گروه جغرافیا (تنکابن)

جغرافیا علمی برای بهتر زیستن

گروه جغرافیا (تنکابن)

جغرافیا علمی برای بهتر زیستن

منابع جدیدی از آب؟؟؟!!!

منابع جدیدی از آب؟؟؟!!! 

 

 

امروزه کمتر کسی را میتوان یافت که به سرسبزی علاقه ای نداشته باشد.اما انسانها با بیدرایتی و عدم مدیریت در محیط پیرامونی خود موجب از بین رفتن این نعمت خدا دادی شده اند.اکثر کشورهای دنیا با مشکل کمبود آب سالم روبه رو هستند.که دلایل زیادی را میتوان برای آنها ذکر کرد.ما به اختصار به دو نمونه از آن اشاره میکنیم.

1-آلودگی آبهای موجود : مقدار زیادی از آبهایی که قابل دسترس برای انسانهاست آلوده میباشد.طبق آمار سازمان ملل 8/1 میلیون کودک زیر 5سال هر روز از ابتلا به اسهال،به علت آشامیدن آب ناسالم میمیرند.

2- ازدیاد جمعیت : امروزه در اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای جهان سوم که با مشکل افزایش سریع نرخ رشد مواجه هستند کمبود آب مشهود است . طبق آمار سازمان ملل 1/1 میلیارد نفر به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و 6/2 میلیارد نفر به آب کافی برای بهداشت دسترسی ندارند.همچنین 700 میلیون نفر در 43 کشور با مشکل کمبود پیوسته آب روبه رو هستند.

با نگاهی به پیرامون خود میتوان منابع آبی را دید که هیچ کس به آن توجه ای نمیکند اما با مدیریت صحیح میتوان از آن منابع به بهترین شکل ممکن سود جست. یکی از این منابع کم اهمیت آبهای تولیدی توسط وسایل خنک کننده مانند کولرهای گازی است.که سالانه مقدار زیادی از آبهای تولیدی توسط این وسایل ، به هدر می رود.در این تحقیق مقدار آبهای تولیدی توسط کولر های گازی مورد توجه است.

با نگاهی کوتاه به وضع آب و هوای کشور در میابیم که مردم اکثرٱ در آب و هوای مرطوب از کولرهای گازی استفاده میکنند.در ایران دو منطقه بسیار مرطوب(جنوب دریای خزر و شمال خلیج فارس) وجود دارد .که در منطقه خلیج فارس با کمبود آب و فضای سبز مواجه هستیم .در اندازه گیری از چندین کولر در شمال کشور میانگین آب تولیدی از آن در هر ساعت یک لیتر میباشد.در این تحقیق تعداد جمعیت شهرنشین در این دو منطقه اندازه گیری شده است که برابر است با 8 میلیون نفر(به دلیل این که اندازه گیری دقیق امکان پذیر نیست از ذکر جمعیت روستایی خود داری میکنیم )

اگر تعداد متوسط هرخانواده را 5 نفر حساب کنیم تعداد کل خانوارها برابر است با 1600000 خانوار .با فرض این که 1600000 خانوار دارای 1500000 کولر باشند و هر کولر در شبانه روز 7 ساعت در حال خنک کردن محیط پیرامون خود باشد و هر کولر در ساعت یک لیتر آب تولید کند میزان آب تولیدی روزانه هر کولر برابر است با 7 لیتر در روز.  و میزان آب تولیدی  در  هر ماه برابر است با 210 لیتر. و آب تولیدی تمامی کولرها در یک روز برابر است با 10500 متر مکعب همچنین اگر آب تولیدی تمامی کولرها را در یک ماه محاسبه نماییم حاصل 315000 متر مکعب خواهد شد . حال باید توجه داشت مدت زمان استفاده از کولر چند ماه از سال است.بانگاهی به وضع آب و هوا در جنوب دریای خزر در میابیم که مردم از اول خرداد  تا آخر مهر تقریبا 5ماه از وسایل خنک کننده استفاده مینمایند و همچنین در شمال خلیج همیشه فارس مردم از فروردین ماه شروع به استفاده از وسایل خنک کننده مینمایند و این وضعیت تا آخر پاییز ادامه دارد .اگر ما میانگین ماه های استفاده از کولر در شمال کشور و جنوب کشور را 7ماه از سال در نظر بگیریم میزان آب تولیدی توسط تمامی کولرها 2205000 متر مکعب خواهد شد.این در حالی است که این مقدار آب برابر است با 110 درصد از حجم کل آب قابل ذخیره در سد کرج و همچنین این مقدار آب برابری میکند با 80 درصد از آب قابل ذخیره در سد کارون 3. 

 

  

 

اگر ما آب مصرفی توسط هر فرد در روز را 120لیتر در نظر بگیریم آب تولیدی توسط کولرها در 7 ماه برابر است با آب قابل مصرف 18375000 نفر در یک روز. باید توجه داشت که کشورمان ایران کشوری کم آب و جزع کشورهای خشک جهان میباشد.ما باید از اندک اندک این آبهای تولیدی استفاده بهینه نماییم.

برای استفاده از این آبهای تولیدی چند راه مورد نظر است:

1-     ما میتوانیم به وسیله کشیدن لوله ، تمامی آبها در یک شهر را در یک نقطه جمع آوری نماییم.اما در این راه از نظر اقتصادی و امکانات با مشکلاتی روبه رو هستیم.

2-     باید آبهای تولیدی توسط کولرها را مورد آزمایش قرارداد تا از املاح موجود در آن اطلاع حاصل شود که آیا قابل شرب است یا نه .

3-     با فرض این که این آبها قابل شرب نباشند ، میتوان از آنها برای ایجاد فضای سبز پیرامون محیط زندگی خود استفاده کرد.

4-     و ...

اگر ما به وسیله آب تولیدی از هر کولر بتوانیم یک درخت را به ثمر برسانیم میزان درختان موجود 1500000 اصله درخت افزایش پیدا خواهد کرد. این برابر است با افزایش فضای سبز در پیرامون ما . ما میدانیم فضای سبز برای تعدیل دما بسیار مناسب است، حال آنکه در جنوب ایران مردم با دمای بیش از 40درجه زندگی خود را میگذرانند. 

 

 

 

 

بسیاری از انسانها توجه ای به محیط اطراف خود ندارند و این منابع ارزشمند را نادیده میگیرند غافل از آن ، که به قول شاعر که میگوید: قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود.

در پایان نکاتی را که در محاسبات به آنها اشاره ای نشده است را ذکر میکنم:

1-     تعداد کولرهای موجود در روستاها مورد بررسی قرار نگرفته است.

2-     در جنوب ایران تمامی خانه ها دارای کولر هستند و بعضی از خانه ها بیش از یک کولر دارند.

3-     در اینجا فقط کولرهای موجود در منازل محاسبه شده است و از کولرهای موجود در مغازه ها صرف نظر شده است.

4-     و ...

به این دلایل و دلایلی که ذکر نشد محاسبات در این تحقیق تقریبی است و اعداد واقعی بسیار بیشتر از اعداد محاسبه شده در این تحقیق است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد