رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: طبق هشدار کمیته اضطراری فجایع طبیعی (DEC)، هم اکنون بیشترین نگرانی های سازمان های امدادرسان در مورد وقوع زلزله در شهرهای بزرگ جهان از جمله تهران، استانبول در ترکیه و کاتماندو در نپال است. 'ابوالحسن فقیه' در گفتگو با ایرنا افزود: برای آمادگی و مقابله با این پیش بینیها که از سوی سازمان های بینالمللی دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح میشود، باید ازهم اکنون با برنامهریزی به منظور رویارویی و مقابله با این فجایع طبیعی آماده بود و اقدامات پیشگیرانه را برای تجهیز و تقویت زیرساختهای ارائه خدمات اسکان اضطراری و عملیاتهای موفق امداد و نجات به مصدومان و مجروحان احتمالی انجام داد.
این مقام مسوول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: با مطالعات و بررسیهای صورت گرفته در امر مدیریت بحران و سوانح در جمعیت هلال احمرپیشنهاد میشود به جای آن که تمرکز برساخت اردوگاهها و فراهم کردن پناهگاههای اسکان موقت در مناطق پرخطر و مستعد زلزله شود، بهتر است نسبت به ساخت و ساز پناهگاههای دایمی در همسایگی مناطق در معرض خطر توجه بیشتری از سوی متولیان مدیریت بحران و سازمان های امدادرسان کشور صورت گیرد.
وی افزود: هم اکنون نزدیک به 950 میلیون نفر در مناطق فقیرنشین سراسر دنیا زندگی میکنند و این افراد هنگام بروز فجایع طبیعی و غیر طبیعی در معرض خطر و آسیب های جدی قرار دارند. فقیه تصریح کرد: در گزارشی که از سوی کمیته اضطراری فجایع طبیعی درباره زلزله احتمالی تهران منتشر شده است، چنین میتوان نتیجه گرفت که بهتر است تمرکز بیشتری بر روی روش های طولانی مدت و موثرتر در رویارویی با فجایع طبیعی صورت بگیرد تا بهتر بتوان بعد از بروز حوادث و سوانح و ایجاد وضعیت اضطراری عمومی آنها را مدیریت کرد. رییس جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به تجربیات گروههای امداد و نجات بینالمللی یکی از نکاتی که پس از وقوع فجایع طبیعی به آن توجه ویژهای شده است، همکاری کردن سازمان های امدادرسان با افراد و گروههای محلی در امر امدادرسانی شهرها است تا از این طریق بتوان سریعتر، امکانات و خدمات مورد نیاز مردم مناطق آسیب دیده را فراهم کرد. وی اضافه کرد: همچنین با برنامهریزی انجام شده، روند بازگشت نجات یافتگان و مصدومان به محل زندگی قبلی در شهرهای خود با سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت. به گفته وی، زلزله و سونامی اخیر ژاپن یکی از چالش برانگیزترین حوادث تاریخ عملیات های امداد و نجات در دنیا بود که سازمان های امدادرسان طی چندین سال فعالیتهای خود در زمینه های ارائه خدمات امدادی و بشردوستانه، با چنین حجمی از آسیب دیدگان روبرو نشده بودند. فقیه افزود: این گونه حوادث و سوانح، اهمیت اتخاذ تدابیر لازم را قبل، هنگام و بعد از وقوع حادثه در مدیریت بلایای طبیعی نشان میدهد که با برنامهریزی و دستورالعملهای مقابله و ایجاد سامانههای مدیریت پیش بینی حوادث و سوانح و راهاندازی سیستمهای هشدار زود هنگام در حوادث احتمالی میتواند به کاهش قابل توجه تعداد قربانیان و مصدومان بیانجامد. وی ادامه داد: عوامل متخصص ما در جمعیت هلال احمر به دنبال بهبود دایمی خدمات امدادی خود در پاسخگویی به حوادث و سوانح طبیعی و غیر طبیعی به مردم آسیب دیده هستند و با انجام تمرین ها و کارگاههای بازآموزی منظم، خود را برای رویارویی با وضعیتهای اضطراری عمومی و پیچیده و ارایه خدمات امداد و نجات، اسکان و درمان اضطراری به مصدومان و قربانیان این گونه حوادث آماده می کنند.